Procedura de executie
Impermeabilizare incinte subterane prin metoda injectiilor


SCOP

➤  Realizarea etanseitatii unei incinte subterane supuse infiltratiilor apelor pluviale sau de alta natura.
➤  Protejarea structurii de efectul de coroziune al apelor pluviale asupra armaturii structurii respective cu efect implicit asupra cresterii duratei medii de exploatare a incintei subterane.
➤  Metoda impermeabilizarii structurilor prin injectie se realizeaza actionand din interiorul incintei subterane asupra exteriorului peretilor sau pardoselilor. Scopul este de a crea pe peretii exteriori (cei aflati in contract cu solul si implicit cu apele pluviale) a unui strat impermeabil care sa impiedice apele pluviale sa ajunga in contact cu structura respectiva.
➤  Grosimea stratului de impermeabilizare se va realiza in functie de golul creat in decursul timpului intre peretele structurii si sol.
➤  Prin injectie se urmareste atat astuparea porozitatilor , fisurilor, segregatiilor structurii cat si astuparea capilaritatii solului (sursa provenientei apelor pluviale).

EXECUTIE

Metoda consta in efectuarea in peretele structurii sau pardoseala a unor gauri de injectie de Ø 22 mm care vor strapunge structura respectiva. Aceste gauri vor fi echipate cu stuturi de injectie cu robineti. Prin aceste stuturi, care vor fi conectate la o pompa de injectie, se va injecta un amestec de ciment care are la baza cimentul expansiv E75. Presiunea de injectie este de min 3.5 atm.

Se urmareste realizarea in spatele structurii (intre structura si sol) a unei presiuni cat mai mari avand in vedere ca gradul de expandare al amestecului este cu atat mai ridicat cu cat presiunea este mai mare. In general se vor executa in functie de dimensiunile structurii o gaura de injectie pe mp de structura. Consumul de material variaza in functie de vechima structurii, de gradul de compactare al solului, precum si de natura solului. Din experienta acest consum poate varia de la 40kg/mp la 80kg/mp si nu se poate determina decat la punerea in opera.

Dupa realizarea injectiilor stuturile de injectie vor fi scoase si se vor chitui gaurile de injectie.