EGEA isi desfasoara activitatea de productie pentru schele metalice mobile la sectia din localitatea Boldesti - Scaeni, str. Calea Unirii, nr. 58, tel/fax 0244 211 410. Schelele mobile metalice sunt utilaje proiectate pentru lucrari ce necesita lucru la inaltime, atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirilor, fiind ideale pentru reparatii si intretinere la cladiri, montat instalatii electrice, amenajari interioare si exterioare si altele. EGEA produce 3 tipuri de schele mobile din otel OL37-2K, vopsite si anume:

1. Schela mobile tip 120 C - dimensiunea bazei 2 x 1.2 m
2. Schela mobila tip 112 C - dimensiunea bazei 1.6 x 0.8 m
3. Schela mobila tip 110 C - dimensiunea bazei 0.8 x 1.6 m

Caracteristici tehnice principale: rezistenta si stabilitate deosebit de mare ● montare si demontare rapida aprox.10.min. ● greutate redusa intre 180 si 250 kg, usor manevrabile datorita deplasarii pe roti ● prevazute cu roti de cauciuc cu sistem de franare si calare propriu ● clasa de incarcare - C3 - 2.0 KN/m2 ● sarcina orizontala - 500 N.
Schelele mobile sunt certificate de ICECON Bucuresti si detinem Certificatul de conformitate Nr.526/2007.


Schela mobila din otel PROFESIONALA
zincata sau protejata prin vopsire

Conform standardului European SR EN 1004
Executata din otel sau protejata prin vopsire

Schela mobila 120 C este indicata pentru lucrarile la interior si exterior unde este nevoie de stabilitate ridicata. Este conceputa pentru a fi transportata usor, in stare demontata si ansamblata in locuri accesibile. Podina de lucru este dimensionata pentru doua persoane (200kg). Montarea si demontarea se face simplu si rapid (8-10 min.), in acelasi timp fiind si usor de manevrat. Modulul de baza este echipat cu roti pivotante din cauciuc prevazute cu dispozitiv de franare.

Dimensiuni principale

➤  Baza 2 x 1,2 m
➤  Baza cu prelungitoare montate 2 x 2 m
➤  Greutate schela 4 module 235 kg
➤  Inaltimea standard 6 m
➤  Inaltimea variabila dupa preferinta, in functie de numarul de etaje comandate.


Numarul de etaje 1 2 3 4
Inaltimea structurii 2,40 m 3,60 m 4,80 m 6,00 m

Schela mobila din otel PROFESIONALA
zincata sau protejata prin vopsire

Conform standardului European SR EN 1004
Executata din otel zincat sau protejata prin vopsire

Produsul este destinat accesului muncitorilor la inaltime pentru efectuarea unor lucrari usoare de constructii, interventie si intretinere, din exteriorul precum si interiorul cladirilor, halelor industriale, depozite, etc. Schelele sunt construite din elemente tipizate, ce permit montarea lor la diferite inaltimi. Principalul avantaj al acestor tipuri de schele il constituie montarea rapida a elementelor. Acest montaj rapid este asigurat de configuratia elementelor schelei, iar prin intermediul rotilor schela poate fi deplasata manual pe suprafete solide, plane, fixarea ei facandu-se cu ajutorul sistemului propriu de calare.

Dimensiuni principale

➤  Baza 1.6 x 0,8 m
➤  Baza cu prelungitoare montate 1,6 x 1,6 m
➤  Greutate schela 3 module 185 kg
➤  Inaltimea standard 6 m
➤  Inaltimea variabila dupa preferinta, in functie de numarul de etaje comandate.


Numarul de etaje 1 2 3
Inaltimea structurii 2,80 m 4,40 m 6,00 m

Schela mobila din otel PROFESIONALA
zincata sau protejata prin vopsire

Conform standardului European SR EN 1004
Executata din otel zincat sau protejata prin vopsire

Produsul este destinat accesului muncitorilor la inaltime pentru efectuarea unor lucrari usoare de constructii, interventie si intretinere, din exteriorul precum si in interiorul cladirilor, halelor industriale, depozite, etc. Schele sunt construite din elemente tipizate, ce permit montarea lor la inaltimi diferite. Principalul avantaj al acestor tipuri de schele il constituie montarea rapida a elementelor. Acest montaj rapid este asigurat de configuratia elementelor schelei, iar prin intermediul rotilor schela poate fi deplasata manual pe suprafete solide si plane.

Caracteristici tehnice principale

Schela mobila tip 110 C poate fi utilizata pana la o sarcina distribuita de 150 Kg. Pe podina de lucru pot sta doi muncitori si echipamentul de lucru. Scarile laterale, folosite si pentru urcarea pe podina de lucru, sunt confectionate din OTEL (OL 37-K profile teava) fiind dimensionate pentru o sarcina maxima pe treapta de 150 Kg (un muncitor si echipamentul de lucru).

Dimensiuni principale

➤  Baza 1.6 x 0.8 m
➤  Inaltime fara parapet de protectie
➤  Cu un modul etaj 1.80 m (inlatime de lucru 3.50 m)
➤  Inaltime cu parapet de protectie
➤  Cu un modul etaj 2.80 m (inlatime de lucru 3.80 m)
➤  Cu doua module etaj 4.40 m (inlatime de lucru 5.40 m).

Numarul de etaje 1 1 2
Inaltimea structurii 2,00 m 2,80 m 4,40 m

I. Schela turn multifuncțională cu trepte EGEA

➤  Utilizare: acces pe cladire, utilizare la interiorul si exteriorul cladirilor pentru diferite lucrari, scara incendiu, etc.
➤  Schelele din poze se pot monta pe o inaltime de peste 60 m si pe lungime nelimitata, cu diferite configurari
➤  Un modul etaj are dimensiunea: latime 1,60 m, lungime 2,36 m si inaltime 2,20 m. Modulul etaj este din teava rotunda de 48 x 3 mm zincata, scara acces din aluminiu si pod metalic vopsit in galben sau zincat
➤  Pod trecere pe cladire cu picioare reglabile pe inaltime si se poate transforma si in rampa pentru acces usor

II. Varianta mobila (pe roti la o înălțime de 15m, dacă este cazul).

EGEA produce game variate de scheme metalice, profesionale, scari, platforme si alte confectii metalice: destinate spatiilor industriale si comerciale, precum si teatrelor si operelor. Treptele sunt antiderapante si pentr o sustinere mai buna de protectie sunt prevazute cu mana curenta sau alte protectii care diminueaza riscurile de accidentare.