Scară TURN EGEA 240C

  • Acest produs este destinat accesului lucratorilor la inaltime pentru urcare și coborâre, efectuarea unor lucrari usoare de constructii interventie si intretinere din exteriorul cladirilor, precum si in interiorul halelor industriale, depozite etc.

    Aceasta schela este construita din elemente tipizate, care permit montarea lor la diferite inaltimi. Principalul avantaj al acestui tip de schela il constituie montarea rapida a elementelor.Aceasta schela poate fi echipata la baza atat cu talpici reglabile pe inaltime, cat si cu roti ce permit mutarea lor in stare asamblata.

    Schela turn multifuncțională cu trepte EGEA 160C, poate fi utilizata pana la o sarcina distribuita de 200kg/mp. Pe podina de lucru pot sta doi lucratori si echipamentul de lucru.

    Scarile sunt folosite pentru urcarea și conorarea lucrătorilor și sunt confectionate din Aluminiu  fiind dimensionate pentru o sarcina maxima de 150 kg (1 lucrator si echipamentul de lucru.)

  • Schela se poate monta pe o înălțime de 30 m și pe lungime nelimitata, cu diferite configurări.
    Un modul etaj are dimensiunea:
    – Latime 1,60m;
    – Lungime 2,36m;
    – Inălțime 2,20m.

  • Montarea schela turn multifuncțională cu trepte EGEA 160C este o operatiune simpla si nu necesita pregatire profesionala deosebita, dar este necesar un instructaj de protectia muncii.

    Montarea schelei se va face pe suprafata cu amenajare minima (sol tare, trotuar, planseu de beton etc.). In cazul cand schela se monteaza pe sol insuficient tasat, sub placile picioarelor de calare se vor aseza talpi de lemn. Schela nu se va monta pe pamant inghetat.

    Nu se admite montarea elementelor componente deformate, sau cu defectiuni.

    Tevile de centrare, ale scarilor, se vor pastra curate si nedeformate, scările trebuie fixate cu atenție și puse siguranțele.

    La nivelul de lucru, se vor monta obligatoriu, balustrade de protectie.

    Nu se admite montarea unor platforme de lucru, in afara cadrului schelei (in consola).

    Schela trebuie sa prezinte o rezistenta suficienta, pentru a putea prelua cazul cel mai defavorabil al unei sarcini, precum si pentru cazurile de sarcini ce pot rezulta in timpul montarii si demontarii produsului.

    Piesele componente trebuie sa fie protejate impotriva coroziunii in mediu umed.

    La montare, schela se ancoreaza pe partile fixe ale cladirii, cu ancore speciale, conform normelor de protectie a muncii publicate in Buletinul Constructiilor.

    Montarea schelei se va face de catre lucratori (care vor avea instructajul necesar acestor situatii).

    ATENTIE : Placile de sprijin, de la picioarele de calare, se vor aseza pe portiuni stabile ale suprafetei de asezare (trotuar, sol tasat, pardoseala, platforma de beton etc).

    Se vor respecta urmatoarele masuri tehnico-organizatorice :
    a) Partile componente (modulele laterale, barele de rigidizare, diagonalele modulului, precum scările si podina) se pot ridica cu franghia.
    b) Lucratorii vor respecta normele in vigoare, cu privire la lucrul la inaltime.
    c) La operatia de pozitionare a podinei, pe parcursul operatiei de ridicare a schelei este necesara o sincronizare a miscarii lucratorilor aflati pe scarile laterale ce ridica treapta cu treapta podina  ( 10-22 kg), pana la inaltimea necesara.

    Schela montata se supune urmatoarelor verificari:
    -montarea corecta a tuturor elementelor componente prevazute in prezentele instructiuni;

     -tevile de ghidare pentru fixarea podinei, scărilor, modulelor laterale, precum si sigurantele pentru fixarea barelor de rigidizare si a diagonalelor trebuie sa fie curate, nedeformate si in stare de functionare;
    -montarea corecta a podinelor și scărilor; -montarea si fixarea balustradelor de protectie la etajul de lucru;

    -verificarea montarii corecte a cupelor, barelor de sprijin.