Egea oferă servicii de impermeabilizare a incintelor subterane prin injecție, pentru asigurarea etanşeităţii spațiilor supuse infiltraţiilor. Hidroizolația protejează structura și armătura de efectul coroziv al apelor pluviale și creștere calitatea spațiului și a duratei de exploatare.

Metoda se realizează acţionând din interiorul incintei subterane asupra exteriorului pereţilor sau pardoselilor. Hidroizolația prin injecție creează pe pereţii exteriori un strat impermeabil care împiedică apa să pătrundă în structură, în cazul celor aflaţi în contract cu solul şi supuși condițiilor de umiditate.

Prin injecţie se diminuează porozitatea, se astupă fisurile, segregaţiile structurii cât şi capilarităţile solului (sursa provenienţei apelor pluviale). Grosimea stratului de impermeabilizare se realizează în funcţie de spațiul existent între peretele structurii şi sol.

Cum se realizează hidroizolaţia prin injecţie?

Metoda consta în efectuarea în peretele structurii sau pardoseală a unor găuri de injecţie, cu diametrul de 22 mm, unde vor fi instalate stuțuri de injecție cu robineţi. Ulterior, se va injecta un amestec cu ciment expansiv E75. Presiunea de injecţie este de minim 3.5 atm.

Lucrarea creează presiune între structura şi sol, având în vedere că gradul de expandare al amestecului este cu atât mai ridicat cu cât presiunea este mai mare. De cele mai multe ori, este nevoie de o gaură de injecţie pe mp de structură. Consumul de material variază în funcţie de vechima structurii, de gradul de compactare al solului, precum şi de natura solului. Injecția de material poate varia de la 40kg/mp la 80kg/mp, cantitatea exactă putând fi stabilită după evaluarea imobilului.

După realizarea injecţiilor ştuţurile de injecţie vor fi scoase şi se vor chitui găurile de injecţie.

Beneficii: